Nioåriga LUNA

Nioåriga Luna från Skellefteå älskade att sjunga och dansa. I dag ligger hon hjärnskadad i sin säng och livet har förvandlats till något helt annat. I kvällens efter 5 så intervjuades Lunas faster om känslorna efter det ödesdigra överfallet i Moröbacke i somras. Den från början "13-åriga pojken" visade sig vara "den 15-åriga pojken". Av utländsk härkomst.
 
Det där sistnämnda får man kanske inte skriva eller säga, men jag gör det ändå. Den 15-åriga pojken hade visat tendenser tidigare däribland i sin skola. Han hade till och med antastat en fullvuxen kvinna som slog larm. Men ingen gjorde ett endaste dyft. Det slutliga priset fick lilla Luna dyrt betala den 7 juli 2022.
 
Det här säger ganska mycket hur vårt land fungerar idag. Man pratar mycket om den utbredda tystnadskulturen. Jag skulle vilja säga "Den svenska tystnadskulturen". I inslaget i efter 5 så illustrerades gärningsmannen/pojken som i en 100% osynlig version.
 
Som ni märker går även det här inlägget i svart. Svart är sorgens egen färg. Det är också sorg i mitt hjärta när jag tänker på nioåriga Luna.
 
ROGER.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0