Pelles, Vikingarna & Erik Lihms

 
 
Ett dansband som lät höra om sig. I gruppen fanns två vikingar (fast det visste vi inte då) Christer Sjögren och Erik Lihm. När bandets ordinarie trummis slutade tog Christer över trummorna. Tidigare så spelade Christer bas. Sjöng det gjorde han, naturligtvis. När Stefan Borsch anmälde sin avgång i Vikingarna i augusti 1978, så tog Christer över sångmikrofonen. 1984 var det Erik Lihms tur att börja i bandet. Året 2004 tog Vikingarna avsked av sin stora publik. 2016 startade man upp de nya Vikingarna med bl a Erik Lihm. Året därpå så klev Christer åter in i rampljuset. Vikingarna turnerar än, men pga pandemin så har man lagt några av konserterna på framtiden.
 
 
 
När Vikingarna tog en paus 1993 så bildade Erik Lihm sin kvartett Erik Lihms orkester. Även 1995 tog Vikingarna en time out. Erik fortsatte med sitt band. Efter det "riktiga" slutet 2004, fortsatte Erik med sin orkester. På bilden ses sångaren Conny Nilsson med ett förflutet i Berth Idoffs orkester, på saxofon Joakim Andersen och trumslagaren Johan Norgren fd medlem i Anders Engbergs orkester. Norgren ersatte Klas Anderhell som idag är trumslagare i Sven-Ingvars.
 
Erik Lihm, har även spelat med Telstars. I ungdomen hemma i Malung så var han musiker i det lokala popbandet The Skintones.
--------------------------------------------------
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0