En tidsresa i bilder

Den 21 juli 1984 fyllde min morfar 85 år. Efter kaffe, tårta och presenter så gick vi ut på den gröna gräsmattan för att ta en bild. Jag tog två bilder. Men av dem fick sonen Andreas så mycket spring i sina ben att han kom springande mot mig. Andreas var då 2 år och 5 månader. Lillebror Robert låg i mamma Elisabeths famn. Han föddes den 10 juni 1984. Alltså lite drygt en månad gammal.
 
Idag den 20 juli 2022, alltså en dag före morfars 123:e födelsedag står jag återigen på samma plats. Allt är ungefär som det var för 38 år sedan. Men några personer på bilden är borta. Min morfar, min moster Elly och hennes man Sune, även min andra moster, Malin och hennes man Gösta. Morbror Lennart är död, liksom hans maka Elsy. Min mor är också borta, så även min far som inte fanns med på bilden. Sammanlagt är det 8 personer som inte finns längre.
 
Alldeles precis när jag står och tar bilderna så hörs en traktor i närheten. Bakom ratten sitter den där "lilla killen" som kom springande på bilden. Han är idag fyllda 40 år och är bonde sedan några år.
 
Det gula huset där morfar en gång bodde, finns fortfarande kvar. Så här såg det ut idag onsdag när jag tog bilden.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0