BRITA BORG /1969

Brita Kerstin Gunvor Borg f. 10 juni 1926 Högalids församling Stockholm d. 4 maj 2010 Nordölands församling Öland, Kalmar län.
 
Brita Borg bodde i många år på Gullön i Arvidsjaur. En dag för många år sedan var jag på lasarettet i Piteå genom mitt jobb. Plötsligt så svänger en svart taxibil in vid entrén. Ut kommer Brita Borg med ena armen i gips. Jag såg vem det var direkt. Hon går in genom ingången bort mot hissarna. Precis då kommer jag förbi. Då säger hon: Jo, förlåt, men var ligger Röntgenavdelningen? Den ligger på plan 5 svarade jag. Tydligen var det endast jag som kände igen henne.
 
Som jag har nämnt tidigare, så besökte Brita Borg och hennes dåvarande man Allan Johansson Piteå några gånger. Det sas att det fanns släkt i Munksund som ligger utanför själva centrala stan. Idag vet jag vem som de besökte. Det var Acke och Onny Norberg. Onny var kusin med min far John. Så var den gåtan löst.
 
Vad beträffar låten Ljuva 60-tal, så gick den in på Svensktoppen den 1 juni 1969. I hela 20 veckor låg den parkerad, som bäst på en 2:a plats.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0