Ögondroppar

I tre veckor ska det droppas i mitt opererade vänstra öga, tre gånger per dag, ur två flaskor. Det blir med andra ord ett fasligt droppande. Men ögat mår ju bra, så jag klagar inte. Efter att de fyra senaste åren fått sämre och sämre syn, så känns det som en gudagåva att idag ha samma skarpa syn som en örn. Jag kommer visserligen att fortsätta med glasögon, så det blir ett besök hos optikern efter sex veckor.
 
Jag har ingenting att klaga på. Lamera i Solna var mycket professionella. Är det något eller någon som jag kan klaga på så är det landstinget i Norrbotten. Det finns ögonläkare till och med här i Piteå. De är visserligen privata kliniker, men hur mycket kostar detta skattebetalarna att skicka en patient med flyg till Stockholm, plus två nätter på hotell för en operation på tio minuter? I januari ska jag på återbesök. Samma här. 170 mil för ett möte på kanske 25-30 minuter.
 
Om mitt högra öga börjar falera i framtiden, kommer jag att anlita en privat ögonläkare. Vi har ca fem mil enkel väg till Sunderbysjukhus, det som en gång var ett av Europas modernaste sjukhus. Men det finns inga ögonläkare. Hela det här arrangemanget stämmer inte. Och som sagt, det finns inget fel hos Lamera i Solna. Det är inte där problemet ligger. Det är härhemma i vårt landsting.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0