Robban Broberg /1967

Robban var/är en person som jag älskade. Hans ibland tokiga framtoning och hans barnasinne tyckte jag mycket om. Av en händelse så träffade jag på en dam för ca 2-3 på nätet med efternamnet Nylén. Jag kontaktade henne eftersom hon skrev om Robban Broberg och hans vänskap med hennes man, gitarristen Lennart Nylén. Jag visste nämligen vem han var. Lennart Nylén spelade med i många grupper och konstellationer. En av grupperna var nämligen Sten & Stanley. Vi kom att prata en hel del. Då berättade hon att hennes man hade ofta kontakt med Robban Broberg, de spelade tillsammans. Vad jag förstår så var Lennart Nylén äldre än Robban.
 
En bild på Sten & Stanley från slutet av 60-talet. Mellan trummisen Bosse Carlén och Sten Nilsson, till nänster i bild, ses Lennart Nylén. Han är idag avliden. Hans hustru verkade uppskatta min nyfikenhet vad gällde de frågor jag hade om hennes man. Frågar man inte, får man ju inget veta.
 
Låten MARIA-THERESE kom in på Svensktoppen den 12 november 1967, och låg kvar på listan i hela 14 veckor. Som bäst på en 1:a plats.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0