Israel & Palestina

Det finns en enda demokrati i mellanöstern det är Israel. Resterande stater är diktaturer. Att s-regeringen godkände Palestina som stat tyckte jag var konstigt, men man har ju länge vurmat för diktaturer. Bland annat Kuba. Israel är en demokrati. Där äger medborgarna rätten att rösta. Jag tar inte dödandet i försvar, men många inom SVT-koncernen och andra medier har inte brytt sig när Israelerna blivit anfallna och dödade? Jag tänker på Lars Adaktusson som under några år var SVT-s korre i mellanöstern. När Palestinierna överfölls av Israeler då var det en toppnyhet i televisionen så även i många tidningar. När Israelerna överfölls av Palestinier var det knäpp tyst. Det gick så långt att Adaktusson framförde kritik mot sin egen arbetsgivare, dvs Sveriges television. En israels liv var ingenting värt i deras ögon.
 
Hur kan det svenska folket, åtminstone en stor del av dem ta ett diktatoriskt land i försvar? Varför bjöd Olof Palme och dåvarande S-regeringen in PLO-ledaren Yassir Arafat in i värmen året 1983? Det var många som kritiserade regeringen för detta. Varför var det nödvändigt för dåvarande statsminister Olof Palme att åka på ett besök till Kuba hos Fidel Castro 1975. Det blev en stort PR-jippo för den diktatur som Castro styrde. Varför?
 
Till dem som har motsatta åsikter i kommentarerna vore det givetvis trevligt om du eller ni inte gömde er bakom en signatur, i mitt fall tolkar jag detta som att du eller ni inte törs visa ert rätta jag. Det gör att jag tar mig friheten att inte svara, just nu gör jag det men i fortsättningen gör jag det inte. Tror man på en sak då kan man inte fega ut och gömma sig. Hur kan man ta en anonym person på fullt allvar? Inte jag!
 
Jag skrev en hel del insändare i PT förr om åren. Jag undertecknade jämt med mitt namn och var jag bodde. Dert fanns en till person som hade samma för- och efternamn som mig. Därför fick även Hortlax vara med.
 
Roger.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0