Varför mördas de goda människorna?

Martin Luther King jr (1929-1968).
 
Jag var 10 år när dr King mördades på en balkong i Memphis. Jag var rätt nyfiken redan då varför människor gör saker som man inte får. Jag ställden frågan till min pappa som bara tyckte att det som hänt var sorgligt. Hösten samma år fyllde jag 11 år. Det oroliga året 1968 med studentrevolter samt Sovjetunionens invasion av dåvarande Tjeckoslovakien, tyckte jag lät väldigt obehagligt. Den stående frågan som jag ställde till mina föräldrar var ett kort och enkelt VARFÖR?
 
I juni samma år mördades senator Robert F Kennedy. Det ruskade om mig totalt. Enlig min pappa så var Dr King en person som predikade icke våld-principen. Malcom X gjorde det rakt motatta. Han mördades 1965. Varför måste en människa dö som vill andra väl? Den frågan försökte pappa förklara. I själva grunden hade han inget 100% svar. Alltsedan Martin Luther Kings död har jag beundrat honom.
 
Mahatma Gandhi (1869-1948).
 
Gandhi blev även han mördad. Han hade lika stort hjärta som Martin Luther King. Han hade samma inställning med sin icke-våld-sanning principen. Varför mördas goda människor? Än idag när jag tänker på det finns det ingen bra förklaring. Nelson Mandela har jag också haft i sinnet under många år. En människovänlig och rättvis man som blev President i sitt land. Med all rätt och beundran.
 
Roger.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0