"I mitt Europa bygger vi inga murar"

Rubriken är ett citat från fd statsminister Stefan Löfvens tal i Almedalen för något år sedan. Det låter onekligen fint och bra, men håller det att praktisera i verkligheten?
 
Den allra första tanken som slog mig var om Löfven levde efter samma princip hemma i vardagen. När han exempelvis reste bort lämnade han då dörren till Sagerska palatset helt olåst? Lämnade han bilnycklarna i tändningslåset och garagedörren öppen?
 
Lämnade han kassaskåpet, om han nu hade ett kassaskåp vill säga, helt öppet? Tänkte Löfven någon gång på följderna av att leva i ett gränslöst samhälle? Tänkte han någon gång på alla de vapen och droger som letade sig över gränsen till sitt eget fosterland? Tänkte han på följderna överhuvudtaget. Var han kanske beredd att öppna Kumlaanstalten helt öppen så att livsfarliga brottslingar kunde slinka ut genom dörrarna och murarna?
 
För det han sa i talet lät ju väldigt fiiiint. På pappret. Men inte i den brutala verkligheten. Det är pga av den inställningen som vi idag lever i ett land där 62 personer mördades under 2022. Han må ha tänkt rätt. Men det blev ändå fel. Det är det felet som nu måste åtgärdas. Men hur löser man det. Kanske Löfven har någon idé?
 
Jag bara undrar!
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer
Postat av: Berit

Löfven har ju lämnat arenan så nu är ju hans tid förverkligad. Nu är det ju ett nytt styre och de ska ju ta hand om allt på bästa sätt.
Så nu blåser ju förändringens vindar.

2023-01-10 @ 16:44:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0