Sverige, du gamla du ofria

Sverige, en gång ett väl fungerande land som var omtalat runt om i världen. Det berömda välfärdssamhället som generation efter generation byggde upp, är idag ett minne blott. Det smärtar mig att både se och läsa om det fruktansvärda som händer i vårt samhälle. Unga grabbar som inte ens är torra bakom öronen, skickar både skottsalvor och bomber rakt in i lägenheter och trapphus. Ibland önskar jag att detta endast var en mardröm som jag kommer att vakna upp ifrån. Men tyvärr är det den verkligheten vi lever under idag.
 
En vanlig människa med hjärnan i behåll, som har upplevt hur landet sakta men säkert förvandlats till det sämre, känner stor oro och ångest idag. Då är frågan hur ser hjärnorna ut på de makthavare som låtit detta ske? Det brukar vara lätt att skylla ifrån sig, men står man med båda fötterna på jorden så inser man ganska klart att de senaste 8 åren har man sett genom fingarna vad gäller "underhållet" av landet Sverige. Då menar jag naturligtvis den regering där Stefan Löfven satt som statsminister.
 
Men det karl´n gjorde det var att med jämna och ojämna mellanrum haspla ur sig ett oacceptabelt hit och dit. Vad alla visste och förstod (kanske inte alla) att det var som att kasta bensin i den redan tända brasan. Det gav inte de effekter som bromsade upp gängkriminaliteten. Häromdagen såg jag fröken Greta Thunberg omfamnas av en känd gangsterrappare med den obligatoriska ansiktsmasken, eller som jag kallar det; rånarluvan. Vad sänder det för signaler?
 
Är detta det land där mina älskade barn och barnbarn skall växa upp i? På tal om rånarluvor, jag har svårt att tänka mig Gunnar Wiklund, Lasse Lönndahl, Towa Carson, Lill-Babs, Siw Malmkvist och Sven-Ingvars iklädda rånarluvor. Det var mitt 60-70-tal som formade mig som den människa jag är idag. Det är jag tacksam för. Jag fick lära mig vad som var rätt och fel. Det lärde jag i min t
 
Roger Lindqvist.

Kommentarer
Postat av: Matilda

Hej jag är född -89 och jag förfasas också över vad vi ser idag, jag förstår inte att inte fler reagerar. Jag funderar ibland om alla i samhället är hjärntvättade, konflikträdda eller inte orkar bry sig - dvs har haft det för bra och kan därför inte tro att det kan bli dåligt i landet, ens när det sker! jag vet inte... galet är det i varje fall, jag är glad att jag fick en trygg barndom, men barnen idag?

2023-01-03 @ 16:51:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0