SK-Aid KENYA

Mahiri från Kenya är en av många personer som vi mött genom Solbritt och Kjells SK-Aid. Beträffande Mahiri så drabbades han av en åkomma som har gjort att har svårt för att prata. Solbritt fick tolka när vi satt runt vårt köksbord och pratade med varandra. Vi önskade honom och hans fina familj lycka i livet. Han åker nu vidare till Ö-vik för att stanna där några dagar.
 
 Jag har berättat om Solbritt och Kjells verksamhet i Piteå-Tidningen ibland.
 
 Bilder har vi fått under de 38 år de har haft sin verksamhet. Det blev sammanlagt 12 år i Kenya. Men båda två har rest tillbaka många gånger i ca sex veckors intervaller för att på plats vara dessa människor till hjälp. 
 
Alla de människor som med penninggåvor har skänkt till hjälpverksamheten, däribland Elisabeth och jag, har gjort att man kunnat köpa getter.
 
Getterna är en ren rikedom för människorna därborta.
 
Vi har fått oss berättat många saker både negativa som positiva.
 
 
Under några år när sönerna var små brukade vi skicka dessa sk ljudbrev till Kenya. Vi hade besök i vårt hem av en ensamstående sjubarnsmor som hette Esther från Kenya. Hon bodde i en hydda med sina många barn. Hennes man var avliden. Det gjorde ett starkt intryck på oss. Esther var en stark kvinna. Hon är borta idag. Vi hade under några år tre fadderbarn. Vi fick information då och då vad pengarna användes till. Det fick en liten drägligare tillvaro genom dessa penninggåvor.
 
ROGER.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0